2019 - Jižní alpy vč. moře - silniční sedla i roviny

Úterý 7. Květen 2019
Neděle 12. Květen 2019
Prodloužený víkend v jižní části Alp. Návazná akce na Dolomity 2018. Čekají nás poloprázdné vedlejší silničky, mnoho serpentin, sníh a další atrakce. Navštívíme přehradu Vajont, Treviso, Benátky i projedeme skrze Dolomity. Akce ideální pro gravelbajková kola.

ODJETO - Německá vlakostezka Eslarn – Neustadt

Neděle 7. Duben 2019
Neděle 7. Duben 2019

11 výletníků se v neděli vydalo na pohodový výlet do Německa, kde kousek za hranicemi začíná cyklostezka na zrušené železniční trati - Bockl radweg. Začínali jsme ve městečku Eslarn a přes Waidhaus - Pleystein - Vohenstrauss a Floss do Neustadtu, kde vlakostezka končí. Celá vlakostezka má 50 km, střídá se pěkný tvrdý mlatový povrch s perfektním asfaltem. Nejvyšší místo je 605 m nad mořem a na závěr se klesá k řece Waldnaab.  Je super, že autoři vlakostezky podél ní ponechali tolik železničních artefaktů tak, že železniční účel stavby je stále jasný.

ODJETO: podél řeky Tauber 2018

Středa 4. Červenec 2018
Neděle 8. Červenec 2018

Třídenní turistické putování po cyklostezce při řece Tauber v Německu.

Jeli jsme minibusem 20+1 s přívěsem s ledničkou a větším než malým množstvím piva.

Začínali jsme v historickém Rothneburgu a po proudu řeky Tauber jsme dojeli až na soutok s Mohanem s skončili jsme ve Würzburgu. Parádní cyklostezky, krásná města, skoro bez aut, perfektní ubytování s pořádným jídlem. Pohoda, sranda a klídek, to jsou klasické atributy této červencové akce.